De Amsterdamse Brugman Club is als speechvereniging onderdeel van Toastmasters, in slecht Nederlands Proostmeesters, en je zou geen goede toastmaster zijn als je niet met flair een proost uit kunt brengen op 2024. Dus je staat daar, op Oudejaarsnacht met je familie, of op die belangrijke Nieuwjaarsreceptie, en je vader, moeder, je partner of je manager vraagt je om iets te zeggen. Het zweet breekt je uit. Zeg iets! Zeg iets! Maar wat?

Wij Brugmanners doen de volgende gratis suggesties:

  • “Ik heb vanavond als slecht nieuws dat onze tijd sneller vliegt dan een straaljager. Het goede nieuws is: je bent zelf de piloot.”
  • “Met enige teleurstelling stel ik vast dat er ook dìt jaar weer geen vliegende auto’s en teleportatie zijn uitgevonden. Van Moof is zelfs failliet gegaan. Mijn boodschap is: blijf dromen, want dan vlieg je. Ik blijf dus hopen op teleportatie in 2024.”
  • “Je bent jong als je op mag blijven op Oudejaarsavond. Je bent van middelbare leeftijd als je ertoe gedwongen wordt. Ik zie uit naar mijn eerste nachtrust van het nieuwe jaar.”
  • “Ik drink op de familie, vrienden en collega’s die mij goed kennen en toch van mij houden.”
  • “Ik drink op alle nachten die we ons door alle champagne nooit zullen herinneren, maar die we doorbrengen met vrienden die we nooit zullen vergeten.”

Als bestuur, als florerende, vrolijke, vlotte vereniging, als grappig genootschap van sprekers, als gezellige Amsterdamse club wensen we jou in ieder geval een gelukkig nieuwjaar met veel ‘sprekende voorbeelden van geluk en voorspoed!’ Tot ziens in 2024! Kom vaak langs!

Plaats een reactie